Rumble in the Rock
Rumble in the Rock 26/8 - 2017


OBS!

På grund av vägarbete tvingas vi ändra om cykelbanan i sista stund. Vi kommer att cykla samma bana som på duathlon. Dvs. från sjön ut mot Stidsvig, högersväng mot Penarp/Gyllsjö, ny högersväng mot Vedby/Söndraby, ny högersväng mot Elfdalen och in på Torggatan direkt efter Ingo-macken.

Detta innebär också att cykllingen ut till simningen blir något längre då vi tvingas ta omvägen via Gråmanstorp.
Hej alla triathleter

En riktig utmaning väntar i år. Rumble in the rock gör come-back och därmed den fruktade simningen i Borgasjön, där det enligt legenden huserar två sjöodjur (Loch Stu och The big white Fin). För de mera osäkra finns möjligheten att simma ett varv (375 m) och för de som vågar utmana ödet finns möjligheten att simma två varv. Det bjuds alltså på följande två distanser med gemensam start:

Motion: (375 m simning, 22 km cykel, 6 km löpning) - Våtdräkt tillåten.
Sprint: (750 m simning, 22 km cykel, 6 km löpning) - Våtdräkt endast tillåten om vattentemperaturen understiger 22 grader.

Anmälningsavgiften är 150kr, oavsett distans och swishas till Miro Cepciansky (070-314 47 24).

Växling 1 sker i närheten av sjön och cyklingen är en vändpunktsbana som går ut till Gelita i Stidsvig och tillbaka. På vägen hem svänger man inte tillbaka mot sjön utan fortsätter mot Klippan och efter ytterligare ca 2 km cyklar man in på Stuarts tomt (Torggatan 19) där man växlar till löpning. Här går man även i mål efter löpningen. Det är även här som vi samlas på morgonen och får nummerlappar och information. När alla är klara med sina förberedelser, cyklar vi gemensamt till sjön med alla våra simprylar. Har ni en anhörig som kan ta era saker är det bra men annars ser vi till att transportera all kvarlämnad utrustning till Torggatan 19 efter att alla simmat klart.

Cykelbanan går uteslutande på asfalt och alla typer av cyklar är tillåtna. Löpbanan är en vändpunktsbana som följer ån bort mot Elfdalen. Parkering sker lämpligast på torget en liten bit ifrån Stuarts hus.

Hålltider:
12:30 - 13:15. Incheckning och förberedelse av växlingsområde på Torggatan 19.
13:15 - Kort genomgång av banorna och reglerna
13:30 - Gemensam cykelfärd mot Borgasjön (med all cykel- och simutrustning)
14:00 - Start

Efteråt bjuds det på partaj för tävlande och supportrar till en kostnad av 50kr/person. Ange gärna på anmälan, hur många som tänker stanna kvar så vi kan planera och beräkna maten. Swish-betalning och alla partaj-relaterade frågor hänvisas till Stuart: 073-356 38 31

Har ni fler frågor är ni välkomna att kontakta oss via mail eller telefon: 070-982 87 27 (Petri).

Anmälan är nu öppen