Rumble in the Rock
Rumble in the Rock 1/7 - 2023


Hej alla triathleter

I år har vi gett med oss och erbjuder en lite snällare simning till alla de som efterfrågat det. Istället för sjön, kommer vi nu att tränga ihop oss på Ljungbyheds fruluftsbad. För att det ska fungera med logistik och tidtagning kan vi däremot bara ha en distans och det blir i år en ren sprint (se nedan).

Sprint: (750 m simning, 20 km cykel, 5 km löpning)

Anmälningsavgiften är 250kr, och swishas till Miro Cepciansky (070-314 47 24). Vi tvingas tyvärr höja den en aning i år för att bekosta hyran av badet. Sen är det inte helt gratis att frakta över ormar, gäddor och krokodilerna från Borgasjön.😉

Incheckning och nummerlappsutdelning kommer att ske inne på badet. Efter avslutad simning, tar man sin cykel och leder den ut ur området. Så fort man är ute på parkeringen, utanför grindarna, kan man börja cykla. Var försiktig vid utfarten från parkeringen samt utmed hela banan. Vi har inga funktionärer som visar vägen eller varnar trafikanterna så allt ansvar vilar på den enskilde atleten. Cyklingen mäter exakt 20 km och tar oss till Klippan, där växlingen sker på det vanliga stället vid Elfdalen. Även löpningen är exakt samma som vi haft de senaste åren.

Cykelbanan går uteslutande på asfalt och alla typer av cyklar är tillåtna. Löpbanan är en varv/vändpunktsbana i den kuperade terrängen kring Elfdalen.

Några saker att tänka på:
- Om ni inte cyklar i era löparskor, behöver ni besöka växlingsområdet i Elfdalen, innan ni beger er till starten, och placera ut skorna. Det kan vara bra att göra ändå, för att hitta den plats där ni ska lägga ner cykeln vid andra växlingen. Området kommer att vara bevakat medan vi simmar.
- Alla ansvarar för sin egen logistik. Ett tips kan vara att köra till Elfdalen, låta bilen stå kvar där och cykla med nödvändig utrustning till Ljungbyhed (en sträcka på ca 1 mil).
- Om man inte har någon anhörig som kan ta med sig simsakerna tillbaka till Klippan, så löser det sig ändå. Vi samlar ihop alla saker som är kvar på badet efter att siste man har växlat, och fraktar dem till Elfdalen.
- Vid anmälan vill vi gärna få in information om er simförmåga så vi kan seeda banorna på bästa sätt. Ange antingen er planerade tid/fart eller skriv bröstsim, ifall ni ämnar simma det.

Karta över cykelbanan
Film på löpbanan (I år kommer cykelbanan in till växling från rakt motsatt håll)

Hålltider:
8:00 - 09:00. Incheckning, förberedelse av växlingsområdet och insim, på Ljungbyheds friluftsbad.
09:00 - Kort genomgång av banorna och reglerna.
09:15 - När alla är klara så kör vi en gemensam start

Har ni fler frågor är ni välkomna att kontakta oss via mail eller telefon: 070-982 87 27 (Petri).

Anmälan är nu öppenLadda ner inbjudan